logo
+36 20 239 87 57
GY.I.K.
Hordozós edzésen milyen ruha legyen a babán?
Két opció van: ha lábfejes a rugi, legyen egy számmal nagyobb. De még jobb, ha nem lábfejes rugdalozót visel a baba. Nem kell nagyon felöltöztetni, hiszen a tested melegíteni fogja. Sőt, egy textilpelust érdemes magad és a baba közé tenni, ha megizzadnál, akkor az egy kicsit felfogja. Nyáron ajánlott a babylegs - ez egy olyan "harisnya", ami a popsit nem melegíti, csak a lábszáron van. Így ha úgy érzed, melege van a babádnak, csak leveszed róla, a hordozóból nem kell kivenni. 
Etethetek- szoptathatok közben?
Természetesen!!! Előtte, közben, utána. A többi anyuka is így fog tenni. :-)
A babám indulási időben alszik és nem akarom felébreszteni...
Érkezhetsz kicsit korábban, de ha rövid időre fel is ébreszted, a Kangán tovább fog aludni a hordozóban. :-) A babák nagyon jól tudnak alkalmazkodni, és akkor jó mind a kettőtöknek, ha neked jó. Ha neked a Kanga kell, gyertek el, ő is élvezni fogja. Ha Te rosszul érzed magad attól, hogy felébreszted, akkor ne tedd, mert akkor a baba is érezni fogja a Te lelkiismeret-furdalásod. 
Mi van akkor, ha a babám az edzés időpontjában szokott kakilni?
Nyugodtan állj meg, menj ki az öltözőbe, és cseréld ki a pelust. Minden óra családias, kis létszámú, és a többi anyuka is hasonló cipőben jár! Ha pelust kell cserélni, hát pelust kell cserélni. :-) 
Cipőben, vagy anélkül?
Alapesetben mezítláb vagyunk, így jobban érezzük a babát, a finom mozdulatokat, és a talpunk izmainak sem árt az erősödés. De ha bármi problémája van a lábfejednek, bokádnak, nyugodtan viselhetsz cipőt. 
Terhesen részt vehetek a Kanga órán?
IGEN!
 
Ha korábban is folyamatosan hordoztál, és az orvosod is mindent rendben talál, akkor még eleinte akár hordozhatod is a babádat, amíg a szervezeted ezt jónak érzi.
 
Ha már nehéznek találod őt, akkor pedig tedd le, mindig talál játékokat, nézelődni valót, de akár trénerünk is segít őt elszórakoztatni. 
 
Ha tesó nélkül jönnél a pocakkal, PreKanga óráinkon túl a Kangát is választhatod. Legtöbb trénerünk elvégezte a PreKanga - kismama torna képzést, ha nem is tart külön kismama tornát, rád tudja szabni a gyakorlatokat, hogy Te is jó társaságban, vidáman mozoghass biztonságban. 
 
Sokat hordozok, nem akarok még edzésen is hordozni...
Semmi baj! :-) 
 
Részt vehetsz a Kangán úgy is, hogy babád nem kerül a hátadra, de választatod a KangaMom training-et (Anya tornát) is, ahol a gyermekek eleve nem kerülnek hordozóba. Opció lehet még a Babakocsis Kanga óránk.
 
Rectus Diastasissal szabad Kangázni?
Trénereink az első talákozáskor ellenőrzik a pocakod. Ha túl nagy az eltávolodás az egyenes hasizmok között, akkor két opciót ajánlanak fel: vagy a baba felvétele nélkül végezd először a Kangát és/vagy megfelelő hasizom regeneráló tornát ajánlanak. 
Derékfájós vagyok, bírni fogom így?
A Kanga ezt is figyelembe veszi! Több lehetőséged is van: babádat nem "kötelező" felvenned hordozóba, trénereink szívesen segítenek elszórakoztatni őt, amíg Te tornázol. A regenerációs gyakorlatok pedig szépen javítják a testtartásod, megfelelő módon erősítik a hát és a has izmait, így egyre kevesebbet fáj majd a derekad. 
 
Később megpróbálhatod őt a hátadra felvenni, de még ekkor is kapsz majd bizonyos gyakorlatok helyett mást, amíg biztosan érzed, hogy már jól vagy egy teljes Kanga órához. 
 
Már 7 hónapos a babám, nem túl nagy a Kangához?
NEM! A 7 hónapos kor nagyon is ideális a babáddal együtt való tornához. Ha sosem hordoztad a babádat, akkor is 13-15 hónapos koráig bőven hozhatod, utána baba függő, hogy mikor kéretőzik le. A gyakrabban hordozott babák akár 2-3 éves korukig is szívesen alszanak a hordozóban, amíg Te edzel! 
Hordozókendővel is mehetek?
Természetesen!
A szövött hordozókendők tökéletesek a Kangához, ha megfelelő módon - és nem féloldalasan - kötjük magunkra. Ha a baba az anatómiailag helyes hordozási pozícióban van - amit a helyszínen ellenőrzünk is - akkor nyugodtan hozd a kendődet, Mei Tai-odat, félcsatos hordozódat is.
Szülés után mennyi idő elteltével kezdhetem el a Kanga-tréninget?
Ha a szülés természetes úton zajlott, akkor 6-8 hét, ha császármetszéssel, akkor 10-12 hét regeneráció után, amennyiben a 6 hetes nőgyógyászati vizsgálaton orvosod mindent rendben talált.
Eddig nem nagyon edzettem, fogom bírni?
Igen! A gyakorlatok egy részéből van kezdőbb és haladóbb változat, a táncos részt végezheted kisebb intenzitással. Torna közben pihenhetsz is,  a Kanga-tréningen az a legfontosabb, hogy jól érezd magad. Annyit vállalsz, amennyi jól esik!
Tényleg jó ez a babának is?
IGEN! A baba az edzés nagy részét Édesanyján hordozóban tölti, kellően megtámasztva. Azon kívűl, hogy élvezi Édesanyja közelségét, fejlődik az egyensúly- és ritmus érzéke, erősödnek izmai. Nem kell több bizonyíték arra, hogy a baba jól érzi magát, mint az a tény, hogy a babák az edzésidő 90-95 %-át Édesanyjukhoz bújva, alvással töltik.
 
 
Nincs hordozóm, sose hordoztam. Így is Kangázhatok?
A Kanga-tréningen minden anyuka, akinek nincs, vagy edzésre nem megfelelő hordozóeszköze van, ingyenesen kölcsönözhet több féle babahordozót, legyen az kendő, kendő anyagú formázott, vagy csatos hordozó. A 8 hetes kurzusok elején, és kérésre bármikor lehetőségük van szakképzett babahordozó tanácsadóval beszélni, konzultációt kérni, de trénereink is alapos felkészítést kapnak a babahordozás  rejtelmeiből, sok trénerünk maga is hordozási tanácsadó. 
Ha a Kanga-kurzuson nem tudok elmenni egyszer, van pótlásra lehetőség?
Igen! Mindig bepótoljuk az elmaradt órákat, természetes, hogy a babás élet velejárója az alkalmankénti hiányzás. 
Fáj a hátam, fáj a térdem... Van értelme elmennem?
Igen! Szülés után gyakoriak ezek a panaszok, a Kanga-tréner ilyen esetekben egyénre szabja a feladatokat, tud olyan gyakorlatokat mutatni, melyek izület kímélőek, de mégis hatásosak.